CA ES
Logo codiweb

Què necessito per tenir una pàgina web?

Principalment, es necessiten tres coses per tenir un lloc web, el domini del projecte, per exemple lamevanovaweb.com, un hosting o servidor per allotjar els arxius de la web i fer-la accessible al públic i els mateixos arxius de la web, normalment html, php, o altres, aquí ja dependrà com s'hagi programat i quina tecnologia s'hagi utilitzat per construir el lloc web.

Registre de domini

Així el primer pas per crear una pàgina web és registrar un nom de domini, és l'adreça web única que els visitants usaran per accedir al teu lloc. Quan triïs un nom de domini, intenta que sigui fàcil de recordar, relacionat amb el teu contingut, negoci o projecte.

Servei de hosting web

Després de registrar el domini, necessitaràs un servei de hosting emmagatzemar tot el contingut de la teva pàgina web i fer que sigui accessible. És important que sigui un hosting que sigui ràpid i estigui actualitzat, la pàgina web carregarà més ràpida i segura.

Disseny i programació de la pàgina web

Un cop hagis registrat el teu domini i tinguis un servei de hosting, arriba el moment del disseny i programació de la teva pàgina web. Hi ha diverses tecnologies per programar-la segons les necessitats de cada projecte, ja que hi ha llocs web que són estàtics (informatius o una landing page ) i llocs dinàmics com podria ser una botiga online (ecommerce) o un lloc web on s'actualitza amb noticies o productes.

També a tenir en compte

Tenir un contingut rellevant és un dels aspectes més importants d'una pàgina web, els textos, imatges, vídeos i altres elements multimèdia que ajudin a comunicar el teu missatge i captar l'atenció dels usuaris.

En l'apartat del hosting també s'inclou el servei de correu electrònic, per això és bo triar un bon nom de domini i que les adreces de correu siguin accessibles a l'hora de compartir-les.

Un bon lloc web a d'estar ben optimitzat tant a nivell de codi com els recursos multimèdia que tindrà l'optimització pel posicionament SEO perquè els cercadors web puguin indexar i posicionar la pàgina.

Necessites més informació o tens algun dubte?