CA ES
Logo codiweb

Què és el hosting web?

És un servei que permet emmagatzemar i fer accessible el teu lloc web a través d'Internet, al acabar la construcció d'un lloc web es necessita un lloc on emmagatzemar tots els fitxers, imatges, videos i dades perquè altres persones puguin veure'l, això es conexeix com a hosting, normalment a part de la web també hi sol entrar el servei de correu electrònic.

El servei de hosting és un ordinador (servidor) dedicat exclusivament a servir pàgines web quan arriben les sol·licituds per parts dels usuaris, aquest ordinador està connectat a Internet les 24 hores del dia, 7 dies a la setmana. Això permet que un lloc web estigui sempre accessible als usuaris en qualsevol part del món.

Entre altres serveis d'un hosting podrien ser la gestió de base de dades i el servei de correu electrònic.

Tipus de hosting web

Shared Hosting: Amb aquest tipus d'hosting, diversos llocs web comparteixen els mateixos recursos d'un servidor. És una opció econòmica per a llocs web petits o en desenvolupament.

VPS Hosting (Virtual Private Server): Amb un servidor virtual privat, tens una part dedicada del servidor amb més control i recursos. És adequat per a llocs web amb tràfic moderat.

Dedicated Hosting: Amb aquest tipus d'hosting, tens un servidor complet dedicat al teu lloc web. És ideal per a llocs web amb molt tràfic o requisits de seguretat específics.

Cloud Hosting: Utilitza múltiples servidors connectats en xarxa. És altament escalable i flexible, permetent adaptar-se a canvis en el tràfic i a les necessitats del lloc web.

Necessites hosting per la teva web?