CA ES
Logo codiweb

Què és el disseny UX/UI?

El disseny d'experiència d'usuari (UX) i el disseny d'interfície d'usuari (UI) són disciplines relacionades que es centren a millorar la interacció d'un usuari, en aquest cas, amb un lloc web o app web. UX (User eXperience) es centra en l'experiència global de l'usuari, mentre que UI (User Interface) es concentra en la interfície i la seva aparença estètica.

El disseny UX/UI és una part crucial en el desenvolupament de llocs i pàgines web, no només influeix en com els usuaris interactuen amb el lloc web, i això també té un impacte directe en el posicionament als cercadors. Per exemple que es respectin uns marges mínims, que el text sigui llegible en tot moment, que els botons siguin fàcils de clicar, entre d'altres, tot per proporcionar una experiència positiva als usuaris.

Com influeix el disseny UX/UI en el posicionament als cercadors com Google, Bing o Yahoo?

Un aspecte essencial de la UX és la velocitat de càrrega, els cercadors prioritzen els llocs que carreguen ràpidament i els usuaris també, per això tot el contingut multimèdia del lloc web a d'estar optimitzat.

Una estructura jeràrquica clara de cada pàgina també és molt important, per millorar-ne la lectura, i que els cercadors la puguin indexar correctament, tant els continguts com dels menús de navegació.

Un disseny agradable i atractiu contribueix al fet que l'usuari passi més temps al lloc web i inviti a navegar i explorar a altres pàgines, aquest punt també és important.

La major part de les visites que rep un lloc web seran a través d'un dispositiu mòbil, els cercadors donen prioritat als llocs amb dissenys responsius (responsive), la navegació funcional a través de tots els dispositius és un element imprescindible el dia d'avui.

Com es pot veure el disseny UX/UI té una part rellevant amb el posicionament SEO als cercadors.